Een bericht van de Minister van Defensie

1454429822


Ik ben blij om te zien dat je interesse toont voor het Ministerie van Defensie. Of je nou wilt beginnen als Rekruut of gaat solliciteren via deze website, het is altijd fijn om er weer een potentiële collega bij te hebben. Je zult een van de honderden soldaten zijn die er ooit voor hebben gekozen om bij ons te komen werken en dit is de eerste stap die je hebt genomen. Deze brief bevat gedetailleerde informatie die je goed kan helpen tijdens je carrière.

Op 5 januari 2015 heb ik - Rechanged. - en een aantal zeer intelligente personen het Ministerie van Defensie gesticht. Beginnend met een klein team zijn we uitgegroeid tot een van de dominante bedrijven op Habbo en zetten we de standaard voor innovatie, efficiëntie en broederschap. We proberen zo jouw militaire ervaring zo leuk mogelijk te maken. Sinds de dag van de opening is ons team sterk gegroeid, we hebben soldaten zien groeien tot volwaardige officieren die mij nu assisteren in het dagelijkse werk. Het was niet makkelijk en de geschiedenis heeft ons aangetoond dat alles mogelijk is, daarom moeten we altijd scherp blijven. Juist in moeilijke tijden zul je onze sterkte naar voren zien komen.

Eerst een stukje over de eerste Minister, voordat ik overga tot de praktische informatie. Deze is begonnen met Habbo op 5 juni 2005 op een niet nader te noemen account, en heeft toendertijd bij verschillende bedrijven gewerkt. Uiteindelijk is hij in 2008 op het account Rechanged. begonnen bij Royal Army van jacky300, daar was hij toen opgeklommen tot onderofficier en hij heeft daarna een succesvolle poging gewaagd om een eigen leger te beginnen. Sinds 2008 heeft hij vooral ervaring met het leiden van legers en andere bedrijven zoals: Royal Army, White House en British Empire. Veel van het huidige personeel heeft ook bij deze bedrijven gewerkt, waar we veel lol onder elkaar hebben gehad.

Nu je bij het Ministerie van Defensie wilt beginnen, zijn er een aantal tips die je kunnen helpen tijdens je carrière bij het Ministerie van Defensie.

Training
Nadat je de Algemene Militaire Opleiding (AMO) hebt gehaald, ben je al op weg naar een volwaardige militaire carriere. Om de kwaliteiten van onze soldaten te waarborgen worden er dagelijks trainingen gegeven, dit zijn zogenaamde ''brevetten'' die worden gegeven door de vakgebieden. Je eerste uitgebreidere training zul je krijgen op de rang van Korporaal, deze training wordt aan de Koninklijke Militaire School indien Landmacht, de Koninklijke Marine: Erfprins indien Marine en de Koninklijke Militaire School Luchtmacht indien Luchtmacht gegeven en heet de ''Initiële Vorming Onderofficieren (IVO)'' indien Landmacht, ''School voor Maritieme Vorming, Bedrijfsvoering en Onderwijskunde (SMVBO)'' indien Marine en "Elementaire Militaire Vlieger Opleiding (EMVO)" indien Luchtmacht. Hier zul je worden opgeleid tot onderofficier, je leert er hoe je de poort bediend en hoe je kleine groepen leiding geeft. Aan het eind van de KMS, KM:E of KMSL word je getoetst. Je tweede uitgebreidere training zal je krijgen als Onbeëdigd Officier, deze training wordt aan de Koninklijke Militaire Academie indien Landmacht, Luchtmacht en Marechaussee of Koninklijk Instituut voor de Marine indien Marine gegeven en heet de ''Algemene Luitenants Opleiding (ALO)'' indien Landmacht, Luchtmacht en Marechaussee of ''Militaire Marine Opleiding (MMO)'' indien Marine. Hier zal je worden opgeleid tot officier, je leert er hoe je grote groepen leiding geeft. Tevens zul je hier worden getoetst op basis van professionele houding en inzicht.

Baankansen
Binnen het Ministerie van Defensie zijn er verschillende vakgebieden en  functies. Je kunt binnen deze vakgebieden aan de slag en opzoek gaan naar meer uitdaging dan alleen maar in de basis zitten. Al deze vakgebeiden zijn toegankelijk als Sergeant. Elk vakgebied speelt een grote rol binnen het Ministerie van Defensie en het is noodzakelijk dat deze vakgebieden draaiend blijven. De taken van de vakgebieden rijken van ceremoniële taken, administratie en spionage tot opleiden en sollicitaties behandelen.

Structuur
Het Ministerie van Defensie is een bedrijf wat een militaire structuur hanteert, dat wil zeggen: officieren hebben het commando over onderofficieren en onderofficieren hebben het commando over korporalen en soldaten. Hierbij staat de rang los van de eerder beschreven functie binnen de vakgebieden.

Daarnaast heeft het Ministerie van Defensie drie burgers in dienst: de Minister van Defensie, de Staatssecretaris van Defensie en de Inspecteur-Generaal. Deze burgers staan boven de gehele militaire structuur en hebben het commando over alle krijgsmachtdelen. De Staatssecretaris staat daarnaast aan het hoofd van diverse ambtelijke departementen. Burgers hoeven zich niet te houden aan militaire gebruiken, er hoeft dus niet te worden opgestaan wanneer zij de basis betreden.

Informatie & Technologie
Het Ministerie van Defensie is een van de meest geavanceerde bedrijven op het gebied van informatieverstrekkingen en technologie. Er zijn twee belangrijke websites die wij gebruiken, de eerste is de website waar je nu op bent: http://www.habbodefensie.nl. Alle informatie op deze website is open voor het publiek. De tweede website is het forum: http://www.habbodefensie.nl/forum. Alle informatie daarop is niet open voor het publiek, vanaf de rang Korporaal is het forum toegankelijk. Als soldaat is het jouw verantwoordelijkheid op de hoogte te blijven van de gang van zaken, check deze websites dan ook regelmatig. Ook maakt het Ministerie van Defensie gebruik van een twitteraccount: http//www.twitter.com/habbodefensie.

Conclusie
Dit is hoe jouw carrière er in grote lijnen uit zal gaan zien. Jouw avontuur is alleen nog aan het beginnen, het is maar een tipje van de sluier. Meer informatie kan worden gevonden door even een kijkje te nemen op de website. Ik wil je alvast feliciteren met je mogelijke baan bij het Ministerie van Defensie, welkom!

Met vriendelijke groeten,
Ministerie van Defensie